Se întâmpla de multe ori sa schimbam telefonul, sa avem nevoie de o resetare sau orice poate duce la o pierdere de date. Având în vedere ca Google (fiindcă vorbim în special de telefoanele cu Android) oferă o grămada de metode de backup, trebuie sa fii foarte ghinionist pentru a pierde ceva din telefon.
Problema pe care eu am întâmpinat-o și cred ca și multi alții este una ce implica contactele. Sunt foarte fixist când vine vorba de telefonul meu. Tocmai de asta, un contact din agenda mea conține nr de telefon, adresa de mail, telefon de serviciu, poza, etc.
Ei bine, dacă ai pierdut datele și te aștepți ca Google sa ți le „dea înapoi” exact în forma în care le-ai avut atunci aștepți mult și bine. Dupa un restore din contul Google m-am trezit cu contacte multiplicate, informații lipsa, contacte fără număr de telefon etc.
Tocmai din acest motiv se recomanda ca din când în când sa facem un backup ce conține toate datele importante din telefonul nostru. Pentru acest lucru exista aplicații specializate sau exista opțiune direct din telefon. Un exemplu de astfel de aplicație este Super Backup. Aplicația permite utilizatorului sa-și facă backup la contacte, fotografii, documente, mesaje etc sau la toate acestea la un loc.
Pentru a salva contactele din memoria telefonului, exact asa cum sunt ele, fără a avea nevoie de o aplicație speciala trebuie sa urmam pașii:
- Intram în agenda telefonului
- Opțiuni
- Gestionare contacte
- Import/export
- Export in memoria interna
- Selectam toate contactele
- Exportare
- Alegem un nume pentru fișier. De exemplu, Backup contacte
- Ok.
- Salvam fișierul Backup pe un alt dispozitiv de stocare.
Daca am urmat corect toți pașii, acum avem un backup complet cu toate contactele din telefon.
Pentru a restaura un backup trebuie urmați aceeasi pași doar ca la import/export trebuie sa selectam „Import din memoria interna”.
Nu uitați sa salvați backup-urile într-un dispozitiv extern sau într-un cont de cloud.